Rólunk

Szegedi székhelyű cégünk elektronikai tervezéssel, hardver-közeli programozással és ipari automatizációval foglalkozik. Elektronikai termékeket, ipari célgépek elektronikáját, lokális vagy webes megjelenítést fejlesztünk, elektronikai áramkörének prototipizálását és gyártását vállaljuk. Kutatás-fejlesztésben töltött tapasztalatunk segítségével kiemelkedő minőségű szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleink számára.

Alapító K&F Mérnök

Törőcsik K. Konrád

Mechatronikai mérnökként végeztem a BME-n. A szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóközpontban villamosmérnökként nyújtok a nemzetközi kutatócsoportoknak műszaki támogatást, és fejlesztem a kutatáshoz használt eszközök integrációs rendszerét. Munka mellett indítottam el saját vállalkozásomat.

Üzenet
Villamosmérnök

Domonyi Gábor

A BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán végeztem. Vezérlőszekrények és célgépek elektromos tervezésében, kivitelezésében és programozásában szereztem jártasságot, kiemelten foglalkozva a műanyag- és élelmiszerfeldolgozó üzemek ipari automatizációjával.

Dél-Alföldi Innovációs Díj

Posted on Jan. 25, 2023, 8:47 a.m.
...

A díjat a Magyar Tudományos Akadémia és a régió három iparkamarájának közös szervezésével hozták létre. Célja a legjelentősebb szellemi alkotáson alapuló termék vagy szolgáltatás elismerése. Megtiszteltetésként fogadtam, hogy a két díjazott egyike lettem a 2022-es évben az "IoT Platform" projektemmel.

Tovább

Tömegáram szabályozó programozás

Posted on July 13, 2022, 11:26 a.m.
...

Egy tömegárammérő rendszerintegrációját és intuitív felhasználói felületét kellett elkészítenem. Meg kellett oldanom, hogy a szelepet a helyi kijelzőről is lehessen vezérelni, integrálva legyen a PLC-s rendszerbe, illetve PC-n futó szoftveren is elérhető legyen. Az eredmény egy könnyen kezelhető, egyedi igényekre szabott szoftver lett.

Tovább

Impulzusüzemű lézer driver

Posted on April 13, 2022, 2:49 p.m.
...

Partnerünk egy olyan megbízással fordult hozzánk, hogy nagyteljesítményű lézer diódájának meghajtásához tervezzünk áramkört és beágyazott szoftvert. A dióda hűtéséhez szabályozott analóg jelre volt szükség, a meghajtásához pedig paraméterezhető impulzusszélesség-modulált jelre, melyekről egy 200MHz-es mikrovezérlő gondoskodik.

Tovább

Jelfeldolgozás 1 órajel ciklus alatt

Posted on March 28, 2022, 2:37 p.m.
...

A feladat egy digitális, időkritikus jelfeldolgozás és jelszinkronizálás volt, melyre egy Xilinx CPLD és egy STM32 páros összekapcsolásával oldottam meg. Mindegyik bemenet és kimenet (6-6db) 50 Ohm és HighZ kapcsolható, a jelfeldolgozás paraméterezhető és szabályozható RS485-ön keresztül, maximális frekvencia az első kettő bemenetre 100 MHz. Személyre szabottan programozva megvásárolható, keressen minket a 'Kapcsolat' menüpont alatt.

Tovább

Vákuumkamra lézerfényhez

Posted on July 11, 2022, 11:37 a.m.
...

10e-9 mbar. A csillagközi térrel megegyező nyomás kialakítása itt, a Föld légkörében nem egyszerű feladat. Különleges elektromos vezetékek, különleges tükörtartók és tükrök kellenek, amelyek bírják a közel nulla nyomást. A tervezés is külön szakértelmet igényel. Az iparban megszokott megoldások zsákutcákba vezetnek, de a tisztán tudományos megközelítésnél gyakorlatiasabb gépészeti és elektronikai ismeretek kellenek.

Tovább